"...La enfermedad celíaca (EC) es un intolerancia permanente al gluten del trigo, cebada, centeno y probablemente avena que se presenta en individuos genéticamente predispuestos, caracterizada por una reacción inflamatoria, de base inmune, en la mucosa del intestino delgado que dificulta la absorción de macro y micronutrientes..."
Na nosa clase temos a nosa compi Iria, que é celíaca.
E hoxe, con motivo da celebración do día da enfermidade celíaca, a súa familia tróuxonos dous doces e zume sen glute para todos que estaban riquíííííísimos
Que sorte tes Iria, de poder comer cousas tan deliciosas.
MOITÍÍÍÍÍÍSIMAS GRAZASSSS POR ESTE MANXAR TAN RICO
E MOITO ÁNIMO A TODAS AS PERSOAS CELÍACAS. CADA VEZ SAEN AO MERCADO MÁIS PRODUCTOS SEN GLUTE, RESTAURANTES QUE OFERTAN ESTE TIPO DE MENÚS...
PARA PODER ACCEDER Á PÁXINA DA ASOCIACIÓN GALEGA DE CELÍACOS E CONSULTAR TODO TIPO DE INFORMACIÓN PINCHA AQUI

2 comentarios:
Grazas Candela polo teu apoio a todo o colectivo celíaco. Grazas tamen por aportar esta información xa que é importante q todos coñezamos este tema. De cada cen persoas unha é ceíaca pero solo o dez por cen sabe que padece esta enfermedade. O noventa por cen restante sofre os seus sintomas sen saber realmente o que lle pasa. Canta mais información mellor para todos. MOITOS BICOS A TODOS OS NENOS POR ACOMPAÑAR A IRIA NA SUA MERENDA SEN GLUTE. GRAZAS CANDELA POR APOETAR O TEU GRAIÑO DE AREA (non de trigo)NO NOSO DIA.
De nada Pili! Grazas a vós.Eu encantada. Un saúdo!
Publicar un comentario